neděle 3. května 2009

Anotace

Anotace na německy psanou internetovou stránku

http://de.wikipedia.org/wiki/Mobbing


Tato internetová stránka se zabývá problematikou šikany v zaměstnání. Šikana v zaměstnání se nazývá mobbing. Jde zde o vysvětlení pojmu mobbing.

Stránka je rozdělena na jednotlivé odkazy. Věnuje se historii pojmu šikana, jak toto slovo vzniklo; definicí tohoto pojmu; případy a rozšíření šikany; jejími příčinami a následky; prevencí proti ní; mobbingem ve škole a najdeme zde i odkaz na literaturu. Je doplněná grafy, odkazy na další internetové stránky, týkající se tohoto tématu. Jsou zde uvedeny i výsledky některých výzkumů, počet případů, týkajících se mobbingu. Můžeme zde vést i diskuzi na dané téma.

Vzhled stránky je přehledný, správně rozčleněný. Jednotlivé odkazy jsou napsány v rámečku, takže je vidíme na první pohled. Vysvětlení pojmu je dostačující. Dozvíme se zde mnoho informací. Samotný text je správně rozčleněn do odstavců. Na stránce existuje vyhledávač. Když budeme chtít najít nějaké slovo, které se týká šikany, tak ho zadáme do vyhledávače a hned nám vyjede internetová stránka. Je to rychlé a nemusíme nic hledat.


Leona Svobodová

Žádné komentáře:

Okomentovat